Üzletünk 2020.09.01-től a koronavírus járványhelyzet végéig zárva tart. Termékeink házhoz szállítással továbbra is megvásárolhatóak.
Védjük meg kijelzõinket is! Elmagyarázzuk a különbségeket. - MobiltokCenter hírek, blogbejegyzések, újdonságok - www.mobiltokcener.hu

Védjük meg kijelzõinket is! Elmagyarázzuk a különbségeket. - Mobiltokcenter hírek, blogbejegyzések, újdonságok - www.mobiltokcenter.hu

Mobiltokcenter hírek, blogbejegyzések, újdonságok

Védjük meg kijelzõinket is! Elmagyarázzuk a különbségeket.

Manapság nem árt gondoskodni telefonjaink illetve táblagépeink védelmérõl. A kijelzõket is célszerû megóvni a különféle behatásoktól, például apró karcolásoktól, vagy éppen egy töréstõl. Ezt a célt szolgálják a különféle kijelzõ védõk, melyeket két nagy csoportra bonthatunk: mûanyag alapú (általában PET) fóliák, és edzett üvegbõl készült üvegfóliák.

Víztiszta fólia

Elõször a mûanyag alapú fóliákat vegyük sorra: mint már említettük általában PET mûanyagból készülnek, de találkozhatunk szilikonnal is. Ezek legfõbb tulajdonsága, hogy csak a karcolásoktól védik meg készülékünket, viszont egy komolyabb behatásnak nem képesek ellenállni. Meg kell különböztetnünk mûanyag fóliák között teljesen áttetszõt (Clear), és mattot (Anti-Glare). Clear-nek nevezzük azt a fóliát, ami a kijelzõ által kibocsájtott fény ~98%-át átengedi. Ezt szabad szemmel nem is vesszük észre, ezért is illetik „víztiszta” jelzõvel. A matt fólia esetében már más a helyzet. Felhelyezés után, tapasztaljuk, hogy felülete kicsit érdesebb, és valamivel kevesebb fény áteresztésére képes. Ezt kompenzálhatjuk a fényerõ manuális beállításával. Elõnye, hogy kevésbé csillan meg rajta a napfény, tehát tûzõ napon jobban látható lesz a kijelzõ. A szilikon (TPU) anyagfelhasználással készült fóliák kevésbé merevek, általában víztisztával találkozhatunk belõlük, viszont felhelyezésük sokkal körülményesebb.

Sík felületet takaró üvegfólia

Lássuk az üvegfóliákat: itt már nem kell megkülönböztetnünk víztisztát illetve mattot, ennél a típusnál csak a kialakításban illetve a kijelzõk kialakításában tudunk különbséget tenni. Anyagukat tekintve 9H keménységû edzett üveg. Éleik az Arc Edge technológiának köszönhetõen, úgy lettek kialakítva, hogy személyi sérülést ne okozzanak. Ha a kijelzõnk teljesen sík, abban az esetben keret nélküli üvegfóliát fogunk rá találni, ami nagy valószínûséggel a káva széléig ki is ér, ezáltal lefedi a teljes elõlapot. Ha lekerekített (2,5D-s) kijelzõvel rendelkezik készülékünk, abban az esetben 2 eshetõség van: az egyik, hogy a sík üvegfólia csak a kijelzõ sík felületét takarja le, a kerekítésre nem „lóg” rá, vagy a kerettel ellátott üveg, ami a teljes elõlapot lefedi. Mindkét esetben ellátja a fólia a megfelelõ védelmet, csak az esztétikai megjelenésben lehet hibát találni, a keret nélküli üveg esetében. Elõfordulhat hogy az üveg pereménél egy vékony légrés lesz látható, ez azért van, mert ott már íves a kijelzõ, az üveg pedig merev, nem képes felvenni az adott ívet. Az üveg nagy elõnye, hogy ellenáll bizonyos fokú törésnek is. Megközelítõleg 90%-ban csak az üvegfólia törik el, ha leejtjük készülékünket, de van az az erõhatás, aminek már ez sem képes ellenállni. Üvegfóliákból is találkozhatunk Anti-Blueray-el, ami megóvja szemünket a káros kék fényektõl. Ami még szempont a választásnál, az az, hogy milyen tokot szeretnénk használni. A nagy peremmel rendelkezõ tokok esetében elõfordulhat, hogy a tok olyan mértékben feszül a keretes üvegre, hogy az elválik a kijelzõtõl. Ilyen kombináció esetében érdemes felhelyezés elõtt egy próbát tenni. A kerettel ellátott üvegfóliáknál létezik 3-illetve 4D jelzéssel ellátott darabok, itt a mérvadó lehet a kerekítés mértéke, amit a védõeszközünk is felvesz.

Keretes, full cover üvegfólia

Írta:   Peti  |   Bejegyzés dátuma:   2018-03-07 15:23:36

Partner ajánlat: Érdekelnek az egyedi telefontokok? Ismerd meg a mobiltoktervező ajánlatát!

Hogyan is néz ki egy egyedi mobiltok?

Itt megtekintheted a Mobiltoktervező néhány munkáját közelebbről is

Gyakran felmerül kérdésként

Milyen anyagra készülnek a mobiltoktervező termékei?

A mobiltoktervező minden esetben törekszik a legtartósabb alapanyagok felhasználsára és minden esetben figyelembe veszi a látványtervnek megfelelő alapanyagok használatát.

Leginkább TPU, tartós rugalmas és nem törékeny alapanyagok felhasználásával történik az egyedi telefon hátlap gyártás, ettől csak abban az esetben történik eltérés ha az Ügyfél külön kéréssel fordul hozzánk vagy ha az adott készülékhez nem érhető el csak műanyag alapú gyártáshoz megfelelő alapanyag, de szerencsére ilyen nagyon ritkán fordul elő már.

Mennyi idő alatt készül el egy egyedi tok?

A mobiltoktervező profi nyomdával dolgozik, ennek megfelelően a nyomdai leterheltségtől függően pár nap alatt elkészülnek a megrendelt egyedi telefontokok.

Hogyan kell fizetnem az egyedi mobiltokért?

Minden a mobiltoktervező által elkészített egyedi telefontokért átvételkor kell fizetni készpénzben.

Hogyan kapom meg az elkészült egyedi telefontokomat?

Minden a mobiltoktervező által elkészített egyedi telefontokot a GLS futárszolgálat szállít házhoz.


  Belépek a tervezőbe